„Mugurașii Brâncovenilor” din Brâncoveni, spectacol de zile mari în centrul Slatinei/ VIDEO

Un nou spectacol folcloric a avut loc, joi seară, în centrul Slatinei, la Fântâna Speranței, de data aceasta protagoniștii care au atras și încântat publicul slătinean fiind membrii  Ansamblului „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna Brâncoveni, care au făcut un show de zile mari.

Au fost dansuri populare și nu a lipsit, evident, piesa de forță a ansamblului, Călușul. A fost de față și primarul din Brâncoveni, Ion Cheroiu, însoțit de viceprimarul comunei, Marius Cătălin Filip, dar și unii dintre cei mai mari coregrafi de dansuri populare, Costică Bălărău și Alexandru Rizea.

„Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au pus bazele acestui proiect (ansamblul din „Muguraşii Brâncovenilor”- n.r.), făcând ca cel mai mare trofeu, «Peștișorul de Aur» de la Tulcea, să ajungă la Brâncoveni. Îi mulțumesc din suflet domnului Iliuță Brăileanu, cel care a fost alături de noi și ne-a trimis la acest festival. Îi mulțumesc marelui coregraf Sandu Rizea, tatăl spiritual al acestor minunați copii. Mulțumesc directorului Andrei Petre, cu care, atunci când ne întâlnim, nu vorbim decât de acești copii minunați. Îi mulțumesc domnului viceprimar al comunei Brâncoveni, un băiat tânăr, dar care vrea să facă treabă bunî în Brâncoveni. Îi mulțumesc, de asemenea, domnului neagu Adrian, care s-a îndrăgostit atât de mult de «mugurași», încât îi însoțește la fiecare festival. Îi mulțumesc și marelui maestru Costică Bălărău, care ne-a invitat, pentru anul următor, la cel mai mare festival din Constanța”, a spus primarul Ion Cheroiu.

Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” din comuna olteană Brâncoveni a câştigat, recent, Marele Premiu al celei de-a XXVI-a ediţii a Concursului internaţional de folclor pentru copii și tineret „Peştişorul de Aur” de la Tulcea.

Nu este primul succes de acest fel pe care Ansamblul „Muguraşii Brâncovenilor” îl câștigă. De-a lungul timpului, artiștii din Brâncoveni au mai obținut locurile I la festivaluri din Maramureș, Dorohoi, Brăila, Călărași și Slatina.

Spectacolul din centrul Slatinei a fost parte dintr-un proiect pe care Asociația „Călușarii Slatinei” în derulează în parteneriat cu Primăria Slatina

Potrivit proiectului, astfel de spectacole vor avea loc în fiecare zi de joi în Slatina, până în luna septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here