Avocatul lui Donald Trump, scrisoare deschisă către autorităţile române: Progresele României, subminate de execesele DNA/ Protocoalele secrete trimit inocenţi la închisoare

Sursa foto: b1.ro

Verificarea legalităţii protocoalelor încheiate între Parchetul General şi SRI este cerută tocmai de peste ocean. Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a trimis oficialilor români, printre care şi preşedintele Klaus Iohanniso scrisoare în care atrage atenţia cu privire le excesele DNA şi chiar cere ca protocoalele să fie verificate de o comisie de judecători internaționali. Documentul a fost obţinut în exclusivitate de jurnaliştii de la Mediafax.

“Vă scriu ca să îmi exprim îngrijorarea în legătură cu prejudiciul continuu adus statului de drept în România, comis sub pretextul aplicării cu eficienţă a legii. Acest prejudiciu afectează negativ, în mod direct, cursul investiţiilor străine directe în România, deoarece niciun investitor raţional nu ar investi într-un loc în care domnia legii şi sistemul legal fac subiect al manipulării făcute de cei de la putere”, se arată în documentul citat.

Un document în care Rudolph Giuliani atrage atenţia că procurorii DNA au făcut excese peste excese doar pentru a le ieşi dosarele.

“România a făcut paşi hotărâți spre aplicarea legilor, în concordanță cu repectarea dreptului la un proces corect în regulile statului de drept. Cu toate acestea, progresele au fost subminate grav de excesele Direcţiei Naţionale Anticorupţie a României, sub conducerea fostului procuror şef, Laura Codruţa Kovesi. Aceste excese au inclus: intimidarea judecătorilor, a avocaţilor apărării şi a martorilor; ascultarea neconstituţională a telefoanelor; mărturii silite şi procese judiciare incorecte”, scrie avocatul preşedintelui american.

Şi în scrisoare, Giuliani denunţă şi existenţa protocoalelor încheiate de instituţiile româneşti cu SRI-ul.

“În plus, față de excesele făcute de DNA în numele „aplicării legii”, am luat la cunoștință cu tristeţe în cursul ultimelor luni despre existenţa „protocoalelor secrete” pe care mai multe instituţii publice le-au semnat cu Serviciul Român de Informaţii.Recunosc şi înţeleg importanţa luptei împotriva corupţiei. În acest sens, încurajez România să îşi reafirme angajamentul de a investiga şi a judeca corupţia în mod cinstit, transparent, şi în concordanţă cu legea. O amnistie ar trebui dată celor care au fost acuzaţi şi condamnaţi ca urmare a exceselor DNA făcute de la implementarea protocoalelor secrete, inclusiv mai multor oameni inocenţi care au fost trimişi la închisoare”, se arată în document.

De asemenea, Rudolph Giuliani mai cere şi ca protocoalele să fie verificate de o comisie de judecători internaționali.

“Îndemn Guvernul României să înfiinţeze o comisie independentă formată din judecători internaţionali şi experţi legali, care să examineze originile protocoalelor secrete, ca şi impactul lor asupra Parchetului General şi a judecătorilor din întreaga ţară. Pe baza rezultatelor ei, comisia independentă ar putea face recomandări specifice pentru ca aplicarea legii să fie întărită în România, iar Codul Penal românesc să fie reformat, pentru a preveni reapariţia unor astfel de excese”, solicită avocatul lui Donald Trump.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here