BOR, precizari referitoare la cununia religioasă a fiului lui Dragnea: NU s-a încălcat decizia Sfântului Sinod

Biserica Ortodoxă Română răspunde acuzațiilor potrivit cărăra cununia religioasă a lui Valentin Dragnea ar fi ilegală, pentru că nu s-a desfășurat într-un spațiu liturgic.

În legătură cu apariția în presă a știrii conform căreia slujba Sfintei Cununii din data de 26 august 2018 a dlui Valentin Dragnea ar fi fost oficiată într-un spațiu neliturgic, încălcându-se astfel o decizie fermă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precizăm următoarele:

Slujba respectivă a fost în realitate oficiată conform canoanelor bisericești în Paraclisul ”Sfântul Nicolae”, situat într-o clădire distinctă din incinta ”Palatului Snagov”. Acest Paraclis se află în administrarea Patriarhiei Române și a fost sfințit în anul 2015 de către Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

În concluzie, slujba Sfintei Cununii menționate mai sus a fost oficiată într-un spațiu liturgic canonic și nu într-unul inadecvat din punct de vedere religios”, precizează Patriarhia Română.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here