Imagini video cu fetița bolnavă din Balș în timp ce e BĂTUTĂ de îngrijitoare/ Atenție, imaginile au un puternic impact emoțional

Au apărut imaginile în care o fetiță de circa 10 ani, cu dizabilități, este bătută de o îngrijitoare de la centrul de plasament din Balș, în care copila se află. Reamintim că responsabilii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt au demarat o anchetă internă în acest caz.

Totul s-a petrecut într-o căsuță de tip familial din Balș.

În filmulețul pe care un coleg al fetiței bătute l-a făcut cu telefonul mobil se observă cum îngrijitoarea o pălmuiește pe micuță, certând-o. Fetița țipă cât o ține gura și are, la rândul ei, reacții violente la tratamentul aplicat de îngrijitoare.

La un moment dat, îngrijitoarea, ajutată de o colegă, o mută forțat pe fetiță din „camera torturii” într-o altă încăpere, de unde se aud, în continuare, țipetele micuței, probabil tot sub o ploaie de palme trase de angajata centrului.

După ce filmulețul a fost publicat pe o pagină de socializare, conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt a demarat o anchetă internă. Dacă îngrijitoarea va fi găsită vinovată, ea va fi drastic pedepsită. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă directoarea DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

„Fetița nu verbalizează și are un comportament agresiv, însă acest lucru nu este o scuză pentru îngrijitoare pentru a se comporta agresiv la rândul ei. Din contră. Filmulețul a ajuns la Direcție și astăzi am fost la Balș pentru a discuta cu copiii, cu cele două îngrijitoare, dar și cu vecinii. Am demarat o anchetă și, în funcție de rezultat, se vor lua măsuri drastice, potrivit legii”, a declarat, pentru Realitatea Oltului, directorul DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

În paralel cu ancheta internă de la DGASPC, poliţiştii au deschis şi ei o anchetă penală în acest caz, aducându-le la sediul IPJ Olt, pentru audieri, pe cele două îngrijitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here