Gabriela Firea, atac la Carmen Dan: Ministrul de Interne a încercat să paseze responsabilitatea pentru evenimentele din 10 august. Eu speram să o retragă Dragnea

Foto: Captură B1TV

Gabriela Firea a lansat o serie de acuzaţii foarte dure la adresa lui Carmen Dan căreia i-a şi cerut demisia din funcţia de ministru de Interne. Primarul general o acuză că nu îşi asumă responsabilitatea pentru evenimentele violente din timpul mitingului diasporei şi că vrea să paseze responsabilitate spre prefectul Capitalei, pe care ar fi jignit-o.

“Trebuie să vă explic contextul (cererii de demisie a lui Carmen Dan – n.r.). Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor, în special domnului preşedinte, faptul că am vorbit ieri cu doamna comisar Creţu, care mi-a relatat o discuţie cu comisarii şi cu domnul preşedinte Juncker, care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia din România. Acceptând că ceea ce s-a întâmplat la 10 august nu este apreciat, deoarece sunt de acord ca instituiile democratice ale statului de drept trebuie aparate, în sensul că intervenţia jandarmilor a fost corectă până la un punct, nu au fost de acord ca manifestanţii care nu au fost violenţi au trebuit să suporte gazele lacrimogene şi erau de ajuns alte măsuri. Aceasta a fost îngrojorarea comisarilor europeni, care mi-a fost transmisa prin doamna Creţu, care m-a abilitat să transmit acest lucru colegilor din PSD”, a declarat Firea la finalul CEx-ului PSD de la Neptun.

Primarul general a mai afirmat că se aştepta ca, în urma argumentele pe care le-a adus, Liviu Dragnea să decidă retragerea din Guvern a lui Carmen Dan.

”Am crezut că o va retrage el salvând prestigiul țării, al guvernului, al instituțiilor I-am spus de ieri toate aceste lucruri, am vorbit calm, liniștit”, a completat ea.

Firea a acuzat-o pe Carmen Dan şi de faptul că a jignit-o pe Speranţa Cliseriu, prefectul de Bucureşti, şi încearcă să o facă singură responsabilă de ce s-a întâmplat pe 10 august.

“M-am referit că pentru ceea ce s-a întâmplat pe 10 august persoana care a coordonat interventia poartă o responsabilitate. S-a încercat să se dea vina pe doamna prefect, pentru a lua vina de pe domnul preşedinte şi a aruncat vina pe mine.

Pot să fac afirmaţia că ştiu din cele pe care le-am observat, din şedintele anterioare, că doamna Dan se consulta pe anumite subiecte cu domnul preşedinte şi el este cel care a propus-o.

Acum este o altă problema. Doamna ministru nu a răspuns celor afirmate de mine. A venit cu niste mesaje de pe Whatsapp între doamna prefect şi oameni din MAI. Am întrebat-o dacă ne spionează. Am spus că nu este normal să discutăm în cel mai important for politic astfel de lucruri. În continuare, a proferat tot felul de lucruri neadevărate, a jignit-o pe doamna prefect, a continuat tot şirul de acuzaţii indirecte pe care le-a făcut până acum.

Am crezut că domnul preşedinte va înţelege şi o va retrage domnia sa, pentru că domnia sa a propus-o, salvând prestigiul ţării şi prestigiul instituţiilor. Profesioniştii din instituţii nu trebuie să sufere pentru că sunt prost coordonaţi politic”, a declarat Gabriela Firea.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here