Senatorul de Olt Siminica Mirea explică de ce a părăsit PNL: În loc să o susțină, colegii de partid i-au pus bariere

După o pauză de câteva luni, senatorul de Olt Siminica Mirea a revenit în mediul online cu un mesaj în care explică motivele ce au obligat-o să părăsească, în iunie, Partidul Național Liberal și să își continue cariera politică în PSD.

Siminica Mirea, cu mai multe inițiative legislative la activ și, în general, cu o activitate parlamentară bogată care a avut și efecte concrete în slujba oamenilor, explică faptul că în acțiunile ei s-a lovit de multe ori de bariere ridicate chiar de colegii săi de partid. În asemenea condiții, ea s-a văzut nevoită să caute o altă susținere politică pentru a continua să ducă la bun sfârșit promisiuni făcute oamenilor.

„Dragii mei,
După o perioadă agitată, în care nu am comunicat în mediul online, astăzi simt nevoia să vă adresez câteva cuvinte. După cum știți, în urmă cu câteva luni, am luat decizia de a mă alătura Partidului Social Democrat. Au existat mai multe motive pentru care am făcut asta, dar, ce e cel mai important e că am făcut-o gândindu-mă la oameni și la promisiunile făcute față de ei.

În ultimul an, am avut zeci de initiative legislative, declarații politice, întrebări și interpelări. Am tras semnale de alarmă și am încercat să corectez problemele din sistem. Mi-a fost dificil, vă recunosc, iar barierele au apărut, de multe ori, chiar din partea vechilor colegi de partid. Am decis să nu abandonez lupta și să continui să fac politică, așa cum cred că ar trebui făcută de toți, adică în interesul cetățenilor. N-am fost niciodată o persoană conflictuală, orgolioasă și am considerat că e esențial să nu uităm, atât eu, cât și colegii mei din Parlamentul României, că reprezentăm milioane de români care ne-au oferit încrederea prin vot.

Și, tocmai pentru că îi reprezentăm pe acești oameni, cred că ar trebui să fim mai deschiși, mai înțelegători. Am susținut mereu dreptul la opinie al fiecărei persoane și cred că dialogul este apanajul progresului. Vă invit să îmi comunicați orice problemă, cât timp adresarea este civilizată voi fi deschisă comunicării. Dincolo de proiectele pe care le-am inițiat, în următoarea perioadă vor apărea și alte proiecte cu care vă voi ține la curent. Astfel, am nevoie de sprijinul și de părerea voastră, ori de câte ori va fi cazul”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Siminica Mirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here