Dan Ciocan: Vom construi mai multe centre medicale pentru persoanele cu dizabilități

Deputatul de Olt Dan Ciocan a publicat, în mediul virtual, o serie de priorități pe care PSD le are în vedere pentru actuala sesiune parlamentară, puncte care, de altfel, fac parte din programul de guvernare al social-democraților.

Printre respectivele priorități se numără și construirea sau, după caz, modernizarea unor centre medicale destinate persoanelor cu dizabilități.

„Programul are ca scop susținerea financiară a construcției sau, în alte cazuri, modernizarea de centre medicale pentru persoanele cu dizabilități și pentru persoanele cu cerințe educaționale speciale, de către mediul privat, atât prin ajutor nerambursabil în proporție de 95% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 200.000 de euro, cât și prin acordarea de garanții de stat”, arată Dan Ciocan.

Printre beneficiile programului se numără creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora, dar și creșterea gradului de integrare socială a acestui grup vulnerabil.

„Vorbim și de modernizarea infrastructurii socio-educaționale și a ofertei de servicii sociale la nivel local și regional, dar și despre îmbunătățirea serviciilor sociale și recreative pentru grupul vulnerabil al persoanelor cu dizabilități și al persoanelor cu cerințe educaționale speciale”, a mai spus deputatul Dan Ciocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here