Vremea rea a făcut RAVAGII în Olt/ Grindina cât oul de găină a DISTRUS pomii și viile/ Imagini foto și video de COȘMAR

Vremea rea a făcut ravagii în Olt. Ploaia torențială și grindina de mari dimensiuni au „secerat”, pomii și viile din Oboga. Au fost făcute praf și stațiile de autobuz.

Ploile torențiale s-au abătut în mai multe zone ale județului Olt, miercuri seară, peste 60 de localități fiind afectate. Deși, dincolo de frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, și intensificări de scurtă durată ale vântului, meteorologii au anunțat și căderi de grindină de mici dimensiuni, pe raza localității Oboga grindina căzută a fost aproape cât oul de găină, distrugând pomii și viile. Stațiile de autobuz au fost, și ele, distruse în totalitate. Vremea rea nu a lovit toată comuna, dar mai bine de o treime din gospodării au fost albite de gheață.

„A fost nenorocire. Peste 140 de gospodării au fost lovite de ploi și grindină. În zona afectată, pomii și viile din suprafețele locuite, dar și pe câmp, nu mai au frunze. Pământul era alb, iar grindina a fost un pic mai mică decât oul de găină”, a declarat primarul comunei, Tudor Matei.

Vineri dimineață autoritățile locale au făcut primele evaluări ale pagubelor, urmând la, vineri, o comisie județeană să meargă la fața locului pentru a stabili valoarea pagubelor suferite de localnici.

Județul Olt s-a aflat, seară, sub atenționare meteorologică de vreme severă imediată timp de două ore. În primă fază, peste 30 de localități au fost vizate, Codul Galben de descărcări electrice, ploi torențiale, căderi de grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului fiind extins, ulterior, la peste 60 de localități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here