Protocolul secret publicat ilegal de Vâlcov pe Facebook ar fi fost sustras din seiful unei importante instituții

Ies la iveală detalii bombă din ancheta privind protocolul secret publicat de Darius Vâlcov pe Facebook. Documentul ar fi dispărut din seiful Parchetului Curții de Apel Constanța. De la același parchet, surpriză, vine și aleasa lui Tudorel Toader pentru șefia DNA, procurorul Adina Florea. Procurorul general a anunțat astăzi că a declanșat o anchetă la parchetul suspectat că ”a scăpat” documentul secret.

O echipă a Parchetului General a fost zilele trecute în control la Parchetul Curții de Apel Constanța, din seiful căruia ar fi dispărut protocolul.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a confirmat, vineri, că se fac verificări la Parchetul Curții de Apel Constanța în dosarul deschis după publicarea de către Darius Vâlcov a unui document secret.

În replică,  Adina Florea, aleasa lui Tudorel Toader pentru şefia DNA,  spune că nu îl cunoaşte pe Darius Vâlcov şi nici nu ştia de vreo anchetă la parchetul Curţii de Apel Constanţa.

Scandalul a izbucnit după ce Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă, a publicat pe Facebook documentul încheiat în 2016 de SRI și Parchet.

Documentul postat de Vâlcov are şase pagini şi patru capitole în care se prevăd principiile cooperării, obiectul şi regulile acesteia, dar şi responsabilităţile fiecăreia dintre instituţiile semnatare. De asemenea, ultimul articol al documentului prevede abrogarea protocoluluii încheiat în 2009 între cele două instituţii şi care a fost desecretizat în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here