Ministrul Apărării Naționale și ambasadorul SUA la București și-au dat întâlnire în județul Olt/ Care este motivul

Foto: Captură Antena 3

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, sunt prezenți, marți, la Baza NATO de la Deveselu, unde au participat la comemorarea atentatelor din 11 septembrie 2001, din Statele Unite.

Cei doi oficiali au sosit cu un elicopter și au participat la ceremonia de comemorare, care a durat circa jumătate de oră.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a subliniat, marți, că scutul antirachetă de la Deveselu este o ”facilitate pur defensivă” unde soldații români lucrează alături de cei americani pentru a asigura apărarea pe flancul estic al NATO, potrivit Hotnews. El a mai spus că România rămâne un partener de nădejde al SUA.

Sistemul de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu a fost inaugurat, în mai 2016, în prezenţa secretarului general al NATO, a premierului român de la acea dată, dar şi a altor înalţi oficiali români, reprezentanţi ai Departamentului american al Apărării, ai Departamentului de Stat al SUA, ai NATO, ai Forţelor Navale ale SUA dislocate în Europa, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here