Articolul de la care a pornit controversa privind demisia Vioricăi Dăncilă: Se vorbește despre ”retragerea medicală” a șefei Guvernului

Eventuala demisie a Vioricăi Dăncilă de la conducerea Guvernului a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte ale ultimelor ore. Marți seară, în spațiul public se vorbea despre o posibilă plecare a premierului de la Palatul Victoria, informație negată ulterior de Viorica Dăncilă, care a dat asigurări că nu are nicio intenție în acest sens.

Totul a pornit de la un articol, publicat în national.ro și semnat de Cătălin Tache, în care se avasa ideea că Dăncilă va fi retrasă de la șefia Executivului din motive medicale.

Semnatarul textului vorbește despre faptul că, din cauza situației sale medicale, șefa Guvernului ”nu se mai desparte de medicul care nu pleacă de la Palatul Victoria cât timp premierul se află acolo”.

”Iar situația se agravează pe zi ce trece, din informațiile intrate în posesia noastră reieșind că, în lipsa aghiotantului de la SPP-ul lui Pahonțu, Viorica Dăncila pur și simplu nu se mai desparte de medicul care nu pleacă de la Palatul Victoria cât timp premierul se află acolo. Și cu toate că public nu a răsuflat nimic până acum despre situația medicală a șefului Guvernului, «căzăturile de calciu», «glicemia variabilă» și cele și câte trei «înțepături» pe zi nu aveau cum să nu-i alerteze pe apropiații acesteia, mai ales pe cei de la vârful partidului”, se arată în textul citat.

Iar o astfel de situație ar fi cum nu se poate mai potrivită pentru Liviu Dragnea, precizează sursa citată, șeful PSD putând profita de context pentru a-l propune pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcția de premier. LIderul ALDE ar avea o altă prestație în cadrul întâlnirilor cu partenerii străini ce vor avea loc odată cu preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene.

”Înmulțirea semnalelor privind tot felul de incidente medicale minore, dar deja devenite obișnuite la Palatul Victoria a tras un semnal de alarmă la vârful PSD, acolo unde se ia tot mai în serios varianta de lucru a înlocuirii actualei garnituri guvernamentale, cu tot cu premierul Viorica Dăncilă. Pentru că, tot umblând cu medicul dupa ea prin Palatul Victoria este clar ca Viorică Dăncilă în niciun caz nu se poate «reseta» peste noapte în vederea intrarii României în «troica» pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Atunci când actuala coaliție de guvernare are tot interesul să arunce în luptă un premier care să încerce să-i ia fața la nivel diplomatic și nu doar președintelui Klaus Iohannis. (…) Cu totul altfel ar sta însă lucrurile dacă, de exemplu, delegațiile străine ar fi primite de președintele Iohannis și de premierul Tăriceanu. Ca să nu mai vorbim de relațiile personale ale acestuia din urma atât în cancelariile occidentale și la Bruxelles, cât mai ales de sprijinul uriașului pol de influență care rămâne totuși Vaticanul!”, notează Cătălin Tache.

Într-o astfel de situație, Călin Popescu Tăriceanu ar fi nevoit să renunțe pentru un timp la ambițiile prezidențiale. Pe de altă parte însă, ”Liviu Dargnea are toate șansele să iasă cu bine și din «groapa cu lei» care a devenit în ultima vreme Partidul Social Democrat. Acolo de unde se cere tot mai insistent «capul» uneia dintre protejatele președintelui PSD”, se mai arată în articolul citat.

Viorica Dăncilă a negat faptul că ar intenționa să demisioneze de la conducerea Guvernului.

„Nu demisionez şi nici nu am intenţia să demisionez. Cum aţi spus şi dumneavoastră, este o informaţie falsă. Cineva care ar avea de gând să demisioneze nu ar avea un program încărcat şi nu ar avea în program puncte din programul de guvernare sau întâlniri în perioada următoare cu impact pe plan extern. Deci, categoric nu, nu am de gând să demisionez, iar dacă aş fi avut un gând în acest sens, sigur aş fi ieşit în public şi aş fi spus acest lucru”, a spus Viorica Dăncilă într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

O reacție virulentă a venit și din partea liderului PSD Liviu Dragnea, care a susţinut că această informaţie este „o manipulare disperată” prin care „se încearcă acoperirea multor adevăruri care încep să iasă la iveală”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here