Un proiect de lege privind graţierea a fost adoptat tacit de Senat

Sursa foto: b1.ro

Proiectul de lege privind graţierea despre care a vorbit Tudorel Toader este deja adoptat tacit de către Senat, conform unor surse politice citate de hotnews.ro. 

Acesta este un proiect al Ministerului Justiţiei, încă de pe vremea când era ministrul Florin Iordache, şi ar fi trecut de Senat tacit încă din mai 2017 şi trimis la Camera Deputaţilor unde a fost ţinut până în prezenz „la sertar”.

Conform surselor menţionate, acest proiect ar putea intra în dezbaterea deputaţilor dacă va exista voinţă politică pentru acest lucru, De asemenea, acesta ar putea să sufere modificări prin amendamente în Comisia Juridică din Camera Deputaților.

Proiectul a fost contestat în prima parte a anului 2017, după ce senatorul PSD Șerban Nicolae a introdus și faptele de corupție în categoria faptelor grațiate, chestiune la care s-a renunțat. Ulterior, proiectul a fost adoptat tacit în forma inițiată de Iordache, care prevedea că faptele de corupție sunt excluse de la grațiere.

Tudorel Toader a declarat marți seara, la Antena 3, că la ministerul Justiției nu există un proiect de ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea „nici în discuție, nici în dezbatere, elaborare sau avizare”.

Acesta a pasat mai degrabă mingea la Parlament. „Suntem în anul centenar” iar „legiuitorul ar putea fi generos din această perspectivă”, în condițiile în care „există în Parlament un proiect de lege privind amnistia și grațierea”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here