VIDEO/Copii bătuți de polițiști de la Locală pentru că au prins 4 pești în parcul IOR. Autoritățile refuză să dea explicații

Un poliţist local din Sectorului 3 al Capitalei a fost filmat în timp ce lovea un copil. Băiatul a fost pedepsit pentru că ar fi pescuit din lacul IOR. Prietenul lui, care a filmat, a fost agresat și el de polițiști.

Ia uite ce pumn i-a dat lu’ ăsta mic în ficat. Ia uite ce pumn i-a dat omul ăsta”, reclamă băiatul care filmează.

În imaginile postate pe internet se vede cum poliţistul întinde mâna şi îl loveşte pe copil, iar acesta începe să plângă. Jurnalistul Radu Ciorniciuc a publicat videoclipul și susţine că, ulterior, băiatul a fost legat cu cătușele de un coș de gunoi.

El a anunțat că familia va depune o plângere.

Ia uite ce pumn i-a dat lu’ ăsta mic în ficat. Ia uite ce pumn i-a dat omul ăsta”, reclamă băiatul care film

„Rică și Vali – doi dintre copiii din Deltă – au fost bătuți și legați cu cătușele de un coș de gunoi de către Poliția Locală Sector 3 pentru că au prins patru pești în parcul IOR. Vom depune plângere penală împotriva instituției care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă. Dacă e cineva printre voi care ne poate consulta în legătură cu procedurile legale, vă rog să-mi trimiteți un mesaj privat. Mă gândeam că ăsta nu e un caz izolat și că așa arată realitatea pentru sute de mii de români care trăiesc în sărăcie și n-are cine să le aibă de grijă, să le ia apărarea. Doar că pumnul ăla dat de brută în copil (la secunda nouă) e, de fapt, realitatea noastră, a tuturor celor care ne încăpățânăm să mai trăim în statul ăsta devastat. Tot pumn e și ăla când te duci la instituții de stat și stai cu orele la cozi, scatoalcă e și când te infectează bacteriile în spital, când cade acoperișul școlii peste copil sau când îți iei jet paralizant de la jandarm. Niciodată n-am fost mai dezamăgit de locul în care trăiesc”, a scris el pe Facebook.

Autoritățile refuză să răspundă

Contactat telefonic, directorul Poliţiei Locale Bucureşti i-a trimis pe jurnaliştii Digi24 către purtătorul de cuvânt al instituţiei. Acesta din urmă a refuzat să exprime vreun punct de vedere şi i-a îndrumat pe colegii noştri, mai departe, către Poliţia Sectorului 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here