Acasă Național Klaus Iohanni...

Klaus Iohannis, către Comisia de la Veneţia: Modificările codurilor penale favorizează politicieni cu dosare penale

Foto: romaniatv.net

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o întâlnire cu delegaţia Comisiei de la Vaneţia, în cadrul căreia a susţinut că modificările codurilor penale diminuează predictibilitatea şi dezechilibrează sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale.

Întâlnirea a avut loc în cadrul pregătirii avizului Comisiei cu privire la recentele modificări ale Codului penal și ale Codului de procedură penală adoptate de către Parlamentul României. În acest caz, Comisia de la Veneția a fost sesizată de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Klaus Iohannis a arătat că sunt probleme în noua formă a legislației penale, așa cum a fost votată de Parlament.

“Președintele României a arătat că modificările codurilor penale diminuează predictibilitatea și dezechilibrează sistemul judiciar, unul dintre efectele vizate fiind tocmai favorizarea unor politicieni cu dosare penale. Președintele Klaus Iohannis a susținut că este inacceptabilă distrugerea coerenței legislative.

De asemenea, Președintele României a subliniat că modificările propuse de actuala majoritate parlamentară riscă să compromită efortul de consolidare a sistemului judiciar din ultimii ani”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a mai arătat că mizează pe contribuţia Comisiei de la Veneția de a ajuta România să aibă “o legislație performantă și modernă”.

Membrii delegației au anunţat că opinia Comisiei de la Veneția în ceea ce privește modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală urmează a fi adoptată în cadrul Sesiunii Plenare din 19-20 octombrie 2018.

Sursa: româniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here