”Caracal, un oraș curat”: Sute de voluntari au participat la o acțiune de ecologizare a orașului

Spiritul acțiunilor “Let`s Do It, România!” a cuprins și municipiul Caracal, unde, sâmbătă, circa 700 de voluntari au fost angrenați într-o acțiune de ecologizare a orașului la care a pus suflet și primarul municipiului, Liviu Radu. Au fost prezenți și consilierii locali, dar și consilierul județean Lucian Bondrescu.

Voluntarii s-au adunat din toate instituțiilor publice, dar și din unitățile militare ale MapN, ca și din subunitatea Jandarmeriei. Și, dacă au fost militari, nu puteau lipsi nici colegii lor din Baza NATO de la Deveselu. La ecologizarea orașului au participat și angajați ai unor companii private, ca și elevi și dascăli de la mai multe școli.

”Trebuie să recunosc că mă declar mulțumit pentru că la această activitate au venit aproximativ 700 de persoane. Noi ne gândisem că putem să strângem circa o sută, două sute de voluntari.

Este o muncă pe care oamenii aș vrea să o înțeleagă că este spre binele orașului nostru și să conștientizeze că orice muc de țigară, orice dop de sticlă, orice fel de ambalaj, în măsura în care nu este aruncat într-un coș de gunoi, el va produce probleme mediului înconjurător”, a declarat, la final, primarul Liviu Radu.

Edilul a vorbit despre necesitatea ca fiecare om să înțeleagă faptul că mediul înconjurător este extrem de important și să dea dovadă de maturitate și interes ecologic, aruncând gunoiul doar în punctele de colectare.

„Oamenii aș vrea să conștientizeze acest lucru și să țină o hârtiuță în mâna sau un pachet de țigări gol și să îl arunce într-un coș de gunoi. Este un mic efort pe care îl putem face și să gândim că această locație face parte din noi, din mediul și locul în care trăim.

Dacă cineva își închipuie că din banii din bugetul local se poate face această curățenie va spun că se înșeală pentru că nu avem un buget foarte mare și depindem de noi toți să menținem un oraș curat. Banii care sunt, hai să-i folosim la asfaltări, la trotuare, la investiții pe care să le facem în orașul nostru, să ne fie și nouă bine și să trăim așa cum trebuie să trăim”, a ținut să precizeze Liviu Radu.

Edilul a declarat că nimeni nu a fost obligat să participe obligat la această acțiune.

„Nu am obligat pe nimeni să facă acest lucru, au venit și de la toate școlile. O să mai facem astfel de acțiuni, s-au împărțit și flayere pentru a putea să conștientizăm cetățenii să realizeze că este foarte important să păstrăm curățenia în municipiul nostru”, a subliniat primarul orașului.

Liviu Radu a recunoscut că municipalitatea nu a pus la fiecare bancă un coș de gunoi, dar că, în curând, problema va fi rezolvată.

„Acest lucru este în atenția noastră și promit că, în cel mai scurt timp, o să mai punem coșuri de gunoi și băncuțe în oraș”, a încheiat primarul din Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here