Comisarul european Corina Crețu: Mereu am susținut dreptul românilor de a protesta. Partidele trebuie să țină cont de vocea oamenilor

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu (PSD), și-a exprimat susținerea pentru dreptul românilor de a protesta. Partidele trebuie să țină întotdeauna cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică sau politică, a insistat Corina Crețu.

Întrebată de HotNews cum au fost percepute la Bruxelles protestele de la București, reacția Jandarmeriei și a Ministerului de Interne, Corina Crețu a răspuns: ”Eu, ca politician, mereu am susținut dreptul românilor de a protesta, cred că acest lucru trebuie să fie garantat în orice țară democratică, la fel oriunde în Europa. Și acest lucru peste tot reprezintă o normalitate într-o democrație. Și cred că partidele trebuie să țină întotdeauna cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică sau politică. Despre aceste controverse legate de violențe, este o situație care face obiectul mai multor anchete în curs, știți foarte bine că Parlamentul European a solicitat o dezbatere pe această temă. Deci până când nu se vor pronunța instituțiile abilitate dați-mi voie să nu comentez mai mult. Oricum, oriunde în lume, orice fel de violență trebuie respinsă categoric. Deci, din punctul meu de vedere, legile trebuie să se aplice, instituțiile trebuie apărate, dar, pe de altă parte, și dreptul românilor de a-și afirma liber și pașnic punctele de vedere”.

Corina Crețu a avertizat că România riscă să piardă, din anul 2019, fonduri europene importante din Programul Infrastructură Mare (POIM 2014-2020), dacă Guvernul nu va transmite la Bruxelles noi proiecte majore în domeniu, pentru a fi probate și finanțate cu fonduri europene.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here