Mascații IPJ Olt s-au confruntat, pe teren, cu trupele speciale ale SRI. Ce s-a întâmplat/ FOTO

Solițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt au participat, în perioada 10-14 septembrie, la o competiție tactico-aplicativă adresată structurilor de intervenție din întreaga țară, organizată de Poliția Română.

Competiția a urmărit dezvoltarea abilităților de intervenție ale polițiștilor în situații excepționale, la eveniment fiind invitați luptători din trupele speciale de intervenție din întreaga țară, atât din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Poliția Română, Jandarmeria Română și Poliția de Frontieră, cât și din Ministerul Apărării Naționale și Serviciului Român de Informații.

„51 de echipe au participat la probe de anduranță fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole, în abordarea cărora au fost puse la încercare atenția, concentrarea, rezistența fizică și psihică, capacitatea de a gestiona situații deosebite și de a lua decizii rapide.

Totodată, au avut loc simulări de scene tactice, pentru rezolvarea cărora sunt necesare abilități deosebite, specifice trupelor speciale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, inspectorul principal Alexanda Dicu.

Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost reprezentat de o echipă formată din șase luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care vor pune în aplicare experiența  acumulată în cadrul acestei competiții, a mai precizat ofițerul de relații cu prea al IPJ Olt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here