Amnesty International atacă în justiție referendumul privind familia: E un pas înapoi pentru România şi va avea repercusiuni grave

Referendumul privind familia ar putea duce la încălcarea normelor internaţionale privind drepturile omului şi la creşterea discriminării cu caracter homofob în ţară, avertizează  Amnesty International, într-un comunicat.

Amnesty International, Comisia Europeană privind Dreptul la Orientare Sexuală şi filiala europeană a Asociaţiei Internaţionale a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender au înaintat o cale de atac legală privind constituţionalitatea votului din 6-7 octombrie.

”În loc să recunoască că toată lumea ar trebui să se bucure de aceleaşi drepturi şi de protecţie egală în faţa legii, referendumul promovează homofobia şi ar putea duce la modificări constituţionale care ar putea încălca dreptul european şi internaţional”, a declarat Arpi Avetisyan, avocat al ILGA Europe.

”Dacă va fi adoptat, acest amendament la Constituţie ar constitui în mod clar un pas înapoi pentru România şi ar avea repercusiuni grave asupra vieţii familiilor care nu au la bază căsătoria”, a punctat și Barbora Cernusakova, specialist al Amnesty International.

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. În acest moment, Legea Fundamentală definește familia drept uniune între doi soți. Pe 6 și 7 octombrie, românii sunt chemați la urne să arate dacă sunt sau nu de acord cu această modificare.

Sursa: b1.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here