Cum ne păcălesc operatorii de telefonie: Deşi roamingul e gratis, au găsit un tertip pentru o nouă taxă

Foto: b1.ro

În ciuda faptului că roamingul a devenit gratis ca urmare a deciziei Uniunii Europene, operatorii de telefonie au găsit o şmecherie pentru a taxa clienţii. Astfel companiile au introdus opţiuni tarifare fără roaming, accesul la aceste servicii fiind taxat suplimentar. Această practică este acum investigată de către ANCOM.

Astfel, autorităţile spun că firmele de telefonie au introdus în ofertă noi tipuri de abonamente fără servicii roaming iar cei care vor să folosescă telefonul atunci când pleacă în străinătate, trebuie să plătească suplimentar, scrie Adevărul.

Operatorii de telefonie mobilă se apără şi spun că şi-au adaptat ofertele pentru nevoile tuturor clienţilor, atât ale celor care doresc utilizarea serviciilor de roaming, cât şi ale celor care nu au în plan să călătorească în afara ţării.

Anchetă ANCOM, solicitată de către comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor, urmează a stabili dacă prin aceste practici, operatorii de telefonie au încălcat directiva europeană de eliminare a taxelor de roaming.

La rândul lor, cei de la Protecţia Consumatorilor spun că au primit numeroase sesizări despre taxarea serviciului de roaming.

Din 15 iunie anul trecut, operatorii de telefonie nu mai au voie să perceapă tarife suplimentare pentru serviciile de roaming, atunci când plecăm din ţară într-una dintre ţările Uniunii Europene – plus Islanda, Norvegia şi Lichtenstein.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here