Adrian Țuțuianu, explicații despre intențiile semnatarilor scrisorii anti-Dragnea

Sursa foto: digi24.ro

Vicepreședintele PSD, Adrian Țutuianu, a explicat, miercuri, că semnatarii scrisorii anti-Dragnea doresc ca partidul să fie condus interimar de președintele executiv, Viorica Dăncilă, până la organizarea unui Congres la care să fie ales un nou lider.

Țuțuianu a estimat că acest Congres ar putea fi organizat undeva la începutul anului viitor.

Un Comitet Executiv Național va fi convocat pentru vineri, la ora 12:30, pentru a discuta și decide despre toate aceste controverse.

Citește și Este OFICIAL: Paul Stănescu îi cere public DEMISIA lui Liviu Dragnea. Şeful PSD convoacă CEx. Document incendiar

„Noi nu i-am cerut dlui Dragnea să plece din partid. I-am cerut să plece din cele două funcții, pentru că vulnerabilizează” partidul, a spus Țuțuianu. El a explicat că scrisoarea care a apărut public are doar trei semnatari pentru că s-a decis că aceștia să-și asume documentul pentru toți liderii nemulțumiți, „un grup mai mare de lideri de organizații județene, membri ai CEx”.

El a explicat că intenția semnatarilor scrisorii este de a direcționa în perioada următoare activitatea Guvernului către „investiții” și „infrastructură”.  De asemenea, el a sugerat că o lege a amnistiei și grațierii nu este o prioritate, urmând a parcurge drumul firesc în Parlament.

Țuțuianu a mai spus că cei care contestă conducerea lui Liviu Dragnea doresc păstrarea coaliției cu ALDE.

Citește și Scrisoarea semnată de Paul Stănescu: „Dragnea a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului”

„Este o scrisoare în care am încercat să facem o analiză succintă a situației actuale a PSD și am propus un număr de 18 măsuri pe care trebuie să le luăm ca partid în perioada următoare. Cred că dincolo de persoane, este foarte important să avem în vedere interesele României și (…) ale partidului”, a declarat Adrian Țuțuianu. „Am meditat mult, textul prezentat este un text convenit cu toți semnatarii acestei scrisori”, a spus vicepreședintele PSD, care a evitat să dea un număr exact al celor care susțin scrisoarea, motivând că n-o face pentru că s-ar putea să mai apară și alți susținători între timp.

Dacă nu veți obține demisia dlui Dragnea, ce veți face la CEx? a fost întrebat Adrian Țuțuianu. „Noi suntem membri ai PSD, vă spun de la început că nu plecăm nici din partid, nu facem nici altceva, vom continua să ne exprimăm în forurile statutare ale partidului – Comitet Executiv Național, Birou Permanent Național, în cadrul departamentelor sau Consiliului Național, după caz, pentru că nu cred că lucrurile se închid probabil astăzi sau mâine, este o scrisoare care trage un semnal de alarmă, am făcut un apel public la toți parlamentarii PSD, la toți liderii de filiale, la președinții de Consilii Județene, la primarii partidului, consilieri locali, județeni, să ni se alăture în acest demers, care nu are la bază niciun fel de alte interese, altele decât interesele naționale și interesul partidului social-democrat”, a răspuns Adrian Țuțuianu.

„Nu cred că ați văzut scris ceva de funcții în această scrisoare și nu cred că este cazul să discutăm de funcții. Soluția pe care noi am propus-o la punctul 2 din scrisoare este ca interimatul la conducerea partidului să fie asigurat de președintele executiv, așa cum este prevăzut în statut și într-un moment optim, noi am apreciat ca fiind începutul anului viitor să organizăm un Congres al partidului în care să luăm deciziile legate de conducerea viitoare”, a precizat vicepreședintele Senatului.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here