Cu ce se mai ocupă opoziția. Încă un liberal care vrea o sinecură: Claudiu Săftoiu va candida la alegerile europarlamentare

Foto: b1.ro

Liberalul Claudiu Săftoiu a anunțat că se va înscrie în competiția internă din PNL pentru o candidatură la alegerile europarlamentare din 2019, informează Libertatea. Fostul șef al SIE completează astfel lista liberalilor care își doresc un post la Bruxelles, pe un salariu consistent de la Uniunea Europeană. 

”După o experiență de peste 14 ani în politica românească, am decis, ca membru liberal, să mă înscriu în cursa internă din cadrul Partidului Național Liberal, pentru o candidatură la alegerile pentru Parlamentul European, de anul viitor.

Sunt membru PNL, din 10 mai 2011. Anterior, nu am mai fost membru al niciunui partid politic, nici înainte de 1989,  nici după. Am ales PNL cu mintea și cu inima, gândindu-mă la un viitor liberal al României, cu toate virtuțile pe care liberalismul le oferă unei națiuni – cele care au contribuit la făurirea României moderne”, a transmis Claudiu Săftoiu, potrivit sursei citate.

Până acum, mai multe nume grele din rândul PNL și-au anunțat intenția de a candida la alegerile europarlamentare din primăvara anului viitor. Este vorba despre Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Crin Antonescu.

Liberalii au pus ochii pe funcțiile din Parlamentul European, în condițiile în care, în ultimii ani, opoziția nu s-a implicat în vreun proiect important. În schimb, liberalii par a se ocupa în această perioadă tensionată din politica românească, cu a-și asigura câțiva ani liniștiți de mandat la Bruxelles.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here