Gabriela Firea, singura care s-a abținut de la votul pentru susținerea Jandarmeriei din Biroul Permanent al PSD

Foto: romaniatv.net

PSD, susținere aproape în unanimitate pentru jandarmii care au bătut oamenii la protesul din 10 august. Social-democraţii din BPN au votat luni pentru a transmite un mesaj de susținere la adresa Jandarmeriei. Singura care s-a abținut de la vot a fost Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD și primar general al Capitalei. 

La finalul șefinței BPN, Liviu Dragnea a susținut că ”instituțiile statului au acționat corect la mitingul neautorizat din 10 august”.

De altfel, în ultimele săptămâni, Gabriela Firea a lansat mai multe critici la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru felul în care a gestionat intervenția jandarmilor în Piața Victoriei pe 10 august. Firea a susținut că Liviu Dragnea apără intervenția jandarmilor din Piața Victoriei pentru că o recunoaștere a abuzurilor ar însemna că ministrul Carmen Dan ar trebui să plece.

Între timp, Parchetul General a anunțat că anchetează în continuare violențele de la mitingul din 10 august, în ciuda presiunilor din partea partidului de guvernământ.

”Procurorul general asigură opinia publică asupra faptului că procurorii Secției parchetelor militare efectuează o anchetă imparțială, efectivă și independentă de orice ingerințe externe. Totodată, procurorul general dorește să transmită un mesaj de încredere în profesionalismul și imparțialitatea procurorilor de caz, cărora li se asigură resursele necesare pentru clarificarea faptelor și soluționarea dosarelor într-un termen rezonabil, cu respectarea principiilor legalității, prezumției de nevinovăție și aflării adevărului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

Săptămâna trecută, șeful Jandarmeriei Române, colonel Ionuţ Cătălin Sindile, prim-adjunctul Jandarmeriei Române, colonel Sebastian Cucoş, precum şi directorul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan și comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne au fost puşi sub urmărire penală în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august.

Peste 400 de persoane au fost rănite la protestul din Piața Victoriei, iar până acum 351 de oameni au depus plângeri în acest dosar.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here