Ecaterina Andronescu confirmă: Liviu Dragnea i-a propus să preia conducerea Ministerului Educației, în urmă cu trei săptămâni

Sursa foto: Romania libera

Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu a confirmat că Liviu Dragnea i-a propus să preia postul de ministru al Educației. Andronescu a făcut aceste precizări joi după ce Valentin Popa a demisionat de la conducerea ministerului, însă a precizat că liderul PSD i-a făcut această ofertă cu trei săptămâni în urmă, semn că plecarea lui Popa de la minister era iminentă. 

Totodată, Ecaterina Andronescu a precizat că nu i-a spus lui Liviu Dragnea dacă acceptă sau nu să preia portofoliul Educației în locul lui Valentin Popa.

”Nu i-am dat un răspuns, vreau să discut în concret. Oferta mi-a făcut-o înainte de CEX, după scrisoarea mea. Nu am scris scrisoarea pentru o funcție. Domnul ministru nu a demisionat din cauza UDMR. E greu de acceptat că limba română e limbă străină în România. Predarea limbii române trebuie să fie făcută de un om cu atestat. Dacă a dat o ordonanță și a pregătit-o pe cea de azi nu știu de ce a demisionat”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here