Klaus Iohannis, mesaj ferm: „În aceste timpuri în care tendinţele de dezbinare devin puternice, noi trebuie să rămânem uniţi”

Klaus Iohannis a transmis, marți, cu ocazia participării la un eveniment cu prilejul Zilei Unităţii Germane, un mesaj fermn privind menținarea unității în ciuda dificultăților care apar pe scena politică globală.

„Eforturile noastre comune pentru păstrarea unităţii trebuie să continue. În aceste timpuri în care tendinţele de dezbinare devin puternice, noi trebuie să rămânem uniţi. România şi Germania împărtăşesc o viziune comună cu privire la proiectul european, întărită de spiritul profund proeuropean al societăţilor noastre. Ne aflăm la doar câteva luni înainte de prima preşedinţie română a Consiliului Uniunii Europene. Doresc să vă asigur de angajamentul ferm al României pentru consolidarea proiectului european, deşi se prefigurează multe provocări. Suntem hotărâţi să le facem faţă şi să contribuim la identificarea de soluţii eficiente şi la consolidarea rolului Uniunii pe scena internaţională”, a declarat președintele Iohannis.

Summitul de la Sibiu care va avea loc anul viitor, a subliniat șeful statului, va fi „un moment definitoriu pentru viitorul Europei”.

„Un moment definitoriu pentru viitorul Europei va fi Summitul de la Sibiu, din luna mai a anului viitor, în cadrul căruia va trebui să găsim împreună o nouă direcţie şi să identificăm cea mai bună cale de urmat pentru o Uniune mai puternică, o Uniune mai apropiată de cetăţenii săi. În acest context, ne bucurăm să putem conta pe sprijinul Germaniei, care este un reper al construcţiei europene, şi, cel mai important, un partener care ne-a susţinut constant eforturile de integrare europeană. Sunt convins că Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene va contribui la o şi mai strânsă colaborare cu Germania, având în vedere aspiraţiile noastre comune”, a mai afirmat Iohannis.

Președintele a numit Ziua Unităţii Germane drept „un moment măreţ în istoria europeană” şi „ziua unui nou început pentru Europa”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here