CRIMA urmată de SINUCIDERE de la Spitalul Slatina: Cum s-a încheiat ancheta procurorilor

Dosarul penal în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au anchetat împrejurările crimei de la Spitalul Slatina, urmată de sinuciderea autorului, a fost clasat. Fapta lui Gheorghe Ghenea, infirmier în cadrul Secţiei Psihiatrie, care a ucis-o, la serviciu, pe prietena sa, asistenta Ramona Cosmescu, după care s-a sinucis, nu a avut urmări penale în cazul altor persoane indicate de criminal într-o scrisoare de adio. Nici rudele bărbatului nu au depus plângeri la Parchet, așa cum amenințau.

Anunțul clasării dosarului a fost făcut, la solicitarea OLT-ALERT, de șefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Anca Anuța.

„Dosarul a fost clasat mai demult, în condițiile știute. Nimeni nu a făcut plângeri pe marginea acestei cauze”, a declarat șefa procurorilor de la Parchetul Olt.

Procurorii nu l-au anchetat, așadar, pe polițistul la care criminalul făcea referire în scrisoare de adio, despre care a scris că ar fi autorul moral a ceea ce urma să se întâmple.

Dubla tragedie a avut loc în noaptea de 3 spre 4 martie 2018, când Gheorghe Ghenea, în vârstă de 56 de ani, a ucis-o pe asistenta Ramona Cosmescu, în vârstă de 46 de ani, cu care avea o relaţie de mai mult timp. Crima a fost săvârșită pe fondul geloziei de care suferea bărbatul. Acesta a înjunghiat-o pe femeie cu 11 lovituri de cuţit în zona gâtului şi hemitoracelui, după care s-a sinucis cu acelaşi cuţit. Întâi şi-a tăiat venele, apoi s-a înjunghiat în gât.

În biletul găsit de un coleg după ce infirmierul a săvârșit oribila crimă, acesta a scris că a recurs la acest gest extrem după ce prietena sa, asistenta Ramona Cosmescu, își găsise fericirea în brațele altui bărbat, un polițist, împreună cu care ar fi pus presiune pe el să ucidă un medic de la Psihiatrie și pe asistenta șefă.

„Această jigodie nenorocită mi-a distrus viaţa. Ea, în cârdăşie cu omul în care am avut cea mai mare încredere, ofiţer sub acoperire la DNA. M-au umilit în cel mai cumplit mod. Din această cauză am trecut la acest gest. Pentru mine era un calvar să mai trăiesc în halul ăsta. (…) Numărul de telefon al acestui animal. Vreau să afle toată lumea de ce am recurs la acest gest să spuneţi la presă tot. (…) Ajunsesem să fiu urât de toată lumea din cauza lor. Îmi pare tare rău că nu pot să-l omor şi pe el. Din mormânt, din Iad de unde dracu oi fi, nu am să-i dau pace. Ar fi multe de spus dar simt că mă sufoc şi nu pot să-mi duc planul la îndeplinire. Am tot amânat din cauza la mama mea care o să sufere, dar nu mai puteam trăi”, scrie Ghenea în bilet, potrivit Gazeta Nouă.

Bărbatul a lăsat şi un număr de telefon al presupusului amant al Ramonei Cosmescu, dar şi detalii despre cum poate fi găsit.

„Porcul de la DNA are nr tel 077********, iar în telefonul meu este trecut PLIMBATU. Are biroul la intrare pe poarta din spate a Poliţiei Municipiului, cum intri faci în stânga şi urci scările la etajul 1, ultimul pe stânga. Trebuia să omor pe Mischie şi Alice dacă nu reuşeau ei să le bage la puşcărie. Bine că m-am prins la timp. De câte ori m-am întors până acum numai datorită mamei mele că o să sufere mult”, se mai arată în bilet.

Mai mult, Gheorghe Ghenea susținea în biletul respectiv că polițistul, ofițer sub acoperire al DNA, împreună cu asistenta, ar fi pus presiune pe el să ucidă două persoane, pe doctora Cristina Mischie și pe asistenta șefă Alice Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here