Prezența la referendum era de 24,31% în Olt, la ora 19.00/ La nivel național – 18,87 % la aceeași oră

Până la ora 16.00, în cea de-a doua zi a referendumului pentru redefinirea familiei, 24,31 % dintre cetățenii județului Olt își exprimaseră dreptul la vot.

Procentul de 24,31% înseamnă un număr de 89.803 de persoane care au votat până duminică, la ora 19.00, potrivit statisticii Biroului Electorat Central.

În Olt, 369.349 de persoane înscrise pe listele permanente. Dintre acestea, 76.360 de oameni au votat pe listele permanente, iar 11.816 pe listele suplimentare.

Urna mobilă a fost utilizată în 1.626 de cazuri.

Buletinul de vot are înscrisă întrebarea: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?” 

Întrebarea de pe buletinul de vot este una generală, pentru că aşa prevede legea referendumului, dar se referă la o problemă cât se poate de punctuală. Practic sunteţi chemaţi la urne să spuneţi dacă sunteţi de acord ca o căsătorie să fie definită în Constituţie drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Dacă puneţi ştampila pe NU, atunci înseamnă că preferaţi actuala formă a Constituţiei, în care căsătoria este uniunea dintre soţi.

În Olt, oamenii sunt chemați la urne și în cadrul unui referendum local, fiind întrebați pe buletinele de vot dacă sunt de acord ca județului să îi fie atribuită denumirea de Olt-Romanați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here