Referendumul pentru familia tradițională a PICAT. Prezența la vot, doar 20,41% la ora 21.00

Foto: b1.ro

Rezultatul final al votului este un eșec al referendumului pentru familia tradițională. Numărătoarea paralelă arată că doar 20,41% este prezența la vot, la ora închiderii secțiilor de votare.

Peste 80% dintre cetățenii care și-au exprimat dreptul la vot au spus DA la referendum. Din păcate, prezența la vot a fost departe de a se întruni pragul pentru validarea referendumului – 30%. Astfel, potrivit unei numărători paralele, doar 20,41% din populația cu drept de vot s-a prezentat la urne.

Județele în care s-a înregistrat cea mai mare prezență la vot sunt Suceava – 30,67%, Dâmbovița – 28,98%, Bihor – 28,92%, Olt – 27,19%.

La polul opus, județele cu cea mai scăzută prezență sunt Covasna – 8,5%, Harghita – 11,12%, Tulcea – 14,09%, Constanța 14,47%.

Acest dezastru pentru Coaliția pentru Familie s-a văzut clar încă de la ora 19.00, când prezența la urne era de numai 18,87%.

Citește și FOTO/VIDEO Accident TERIBIL în Olt/ Trei tineri au ajuns în stare foarte GRAVĂ la spital/ Imagini care aduc GROAZĂ

Buletinul de vot a avut înscrisă întrebarea: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?” 

Citește și Prezența la referendum era de 24,31% în Olt, la ora 19.00

Întrebarea de pe buletinul de vot este una generală, pentru că aşa prevede legea referendumului, dar se referă la o problemă cât se poate de punctuală. Practic, oamenii au fost chemați la urne să spună dacă sunt de acord ca o căsătorie să fie definită în Constituţie drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie. În prezent, în Legea fundamentală căsătoria este definită ca uniunea dintre soţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here