Oltul, locul 4 pe țară la rezultatele Referendumului pentru redefinirea familiei tradiționale

Sursa foto: digi24.ro

Oltul ocupă locul 4 pe țară, după Suceava – 30,67%, Dâmbovița – 28,98% și Bihor – 28,92%.

În Olt, prezența la vot a fost de 27,19% în ceea ce privește rezultatele Referendumului pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituția României. Din cei 369.349 de cetățeni înscriși pe listele permanente, au votat 100.437 de oameni, 85.822 pe listele permanente și 12.907 pe listele suplimentare. De asemenea, 1.708 de cetățeni au votat utilizând urna mobilă.

În acest caz, nici referendumul local pentru redenumirea județului în Olt-Romanați nu va fi validat.

„Potrivit numărătorii paralele a PSD, în cazul ambelor referendumuri nu a fost întrunit pragul necesar ca prezență la vot și se pare că ele vor fi invalidate. Asta indică faptul că populația nu a fost informată destul pe cele două subiecte, și nu a fost informată destul pentru că timpul a fost unul scurt”, a declarat președintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, care a mai precizat că, în nici un caz, nu a fost vorba de un boicot la nivelul județului.

El le-a mulțumit cetățenilor care au ales să își exprime dreptul la vot, un drept fundamental pe care se sprijină democrația și de care toată lumea ar trebui să uzeze, indiferent de opțiunea votului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here