Prezența la votul referendumului în Olt, pe localități/ Comuna cu prezență de aproape 100%

Comuna Colonești nu se dezminte nici de această dată la urne: aici a fost înregistrată cea mai mare prezență la vot pentru cele două referendumuri organizate în Olt – cel pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituție și cel pentru redenumirea județului în Olt-Romanați. 

În Colonești, 94,30 din populația cu drept de vot și-a exercitat dreptul la vot. Pe locul doi se află comuna Tătulești, cu 77,08% prezență la vot, iar pe locul trei s-a situat Sârbii Măgura, cu 74,39%. Acestea sunt urmate de localitățile Sâmburești (67,25%), Optași Măgura (63,59), Gura Padinii (61,27) și de Baldovinești (60,90).

La polul opus se află Cungrea, pe ultimul loc, cu doar 10,09 prezență la vot (primar liberal). De regulă, multe dintre comunele conduse de primari liberali au înregistrat cea mai mică prezență la urne, dar sunt și localități cu primari sociali-democrați care au înregistrat rezultate slabe.

OLT-ALERT publică întreaga situație pe județ, situație ce reiese din numărătoarea paralelă a buletinelor de vot.

1 COMENTARIU

  1. Caracalenii si majoritatea locuitorilor comunelor din fostul judet Romanati au iesit extrem de putini la referendum.Concluzia ? Oamenii din zona aia nu dau 2 bani pe „reparatii istorice” si schimbarea numelui judetului in care traiesc ! Ei le transmit astfel indirect un mesaj clar politicienilor din zona aia : vor investitii,vor sa fie scosi din saracie,vor locuri de munca ,nu TEATRU ! Slatina si zona limitrofa produc aproape 90% din PIB-ul judetului Olt pentru ca politicienii din zona cauta investitori si se dedica comunitatilor locale spre deosebire de politicienii din zona fostului Romanati ! Toata stima pentru cetatenii din zona aia : au dat o palma serioasa peste fata politicienilor olteni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here