Marian Florescu, judecat de Tribunalul Olt pentru evaziune fiscală, vrea la altă instanță

Omul de afaceri slătinean Marian Florescu, judecat de Tribunalul Olt pentru a doua oară pentru evaziune fiscală, vrea să fie judecat de o altă instanță.

În acest sens, el a depus la Curtea de Apela Craiova o cerere de strămutare a procesului. Este motivul pentru care completul de judecată a amânat, luni, cauza, pentru „soluționarea formulată de inculpat şi care se află pe rolul Curţii de Apel Craiova”.

Instanța a dat un nou termen în proce la dat de 2 noiembrie.

Procesul în care Marian Florescu a fost condamnat de Tribunalul Olt la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală a fost reluat de la zero de Tribunalul Olt. Așa a stabilit Curtea de Apel Craiova, care a admis apelul inculpatului și a desființat sentința penală pronunțată de instanța olteană în octombrie 2017.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Marian Florescu, în calitate de administrator al SC Business New Era Creativ SRL şi al SC Alinmar Construct SRL, în perioada 2006 – 2015 a înregistrat în evidenţa contabilă a celor două societăţi comerciale cheltuieli care aveau la bază operaţiuni fictive. Prin această manevră afaceristul slătinean a urmărit reducerea bazei impozabile, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de peste 3.174.918 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here