VIDEO+FOTO Deputații Alexandru Stănescu și Marius Iancu, la Ziua Recoltei din Slatina

Deputații social-democrați de Olt Alexandru Stănescu și Marius Iancu au ținut să viziteze, miercuri după-amiază, standurile cu produse și pe fermierii participanți la Ziua Recoltei, organizată, pentru a doua oară, la Slatina, pe esplanada din centrul orașului, de Direcția Agricolă Olt și de Primăria Slatina.

Cei doi parlamentari au fost însoțiț de șeful Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, de directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), Florian Barbu, de șeful Direcției Agricole Olt, Dragoș Drăghicescu. Nu au lipsit președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, vicepreședintele aceleiași instituții, Virgil Delureanu, și nici șefii mai multor instituții publice locale.

„Este a doua ediție a acestui eveniment care se organizează în toată țara. Azi, la ora 10.00, am deschis evenimentul în București și, bineînțeles, nu puteam să nu vin și în Olt. vreau să îi felicit pe organizatori, pe domnul director al Direcției Agricole, Dragoș Drăghicescu, pe domnul președinte al Consiliului Județean, Marius Oprescu, și, nu în ultimul rând, pe domnul prefect, pentru că împreună au organbizat acest eveniment foarte important pentru producătorii din județul Ol”, a declarat Alexandru Stănescu, cel care anul trecut a inițiat Legea 168/2017 privind instituirea zilei de 10 octombrie – Ziua națională a produselor agroalimentare românești, în baza căreia se organizează, anual, Ziua Recoltei.

Șeful Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a reliefat că astfel de evenimente arată că în agricultura românească, în care sunt mulți fermieri tineri, au loc modificări benefice. Una dintre aceste transformări în bine este apariția și înmulțirea cooperativelor agricole.

„Este o dovadă vie a faptului că în agricultura românească se produc modificări benefice. Vedem produse cu o calitate sporită, ceea ce înseamnă că atât fondurile europene, cât și fondurile naționale își arată roadele. Eu sunt fericit că sunt foarte mulți fermieri tineri și cooperative agricole înființate pe acea lege a cooperativelor care a oferit facilități fiscale iar noi am înțeles foarte bine procesul decizional în ceea ce înseamnă politici agricole, astfel încât am oferit, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, o rată sporită sprijinului agricol. Știu că în Olt au fost înființate foarte multe cooperative agricole și în viitorul apropiat, spun eu, se va vedea o creștere a producțiilor, o creștere a profitului agricultorilor, prin această asociere. pentru că ei, în primă fază, își pună în comun produsele ca să poată negocia cu marile lanțuri de supermarketuri un preț mai bun, lucru care va conduce și la creștere producțiilor, dar și la o creștere a calității și a competitivităților pe o piață atât de grea, fiindcă sunte pe o piață comună cu Uniunea Europeană”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Oaspeții au primit din partea unui producător, Ion Păunel, care e și liderul Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, câte o legătură de praz.

La finalul vizitei, Alexandru Stănescu, Marius Oprescu și prefectul Silviu Neacșu au primit din partea șefului Direcției Agricole diplome de excelență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here