Kelemen Hunor: Nu e momentul şi nu cred că se poate da o graţiere, plecând de la protocoale

Nu e momentul ca Guvernul să adopte o OUG privind amnistia şi graţierea, este de părere președintele UDMR, Kelemen Hunor. Liderul Uniunii nu consideră că toată discuția din jurul protocoalelor, invocată de unii lideri politici drept motiv de revizuire a sentințelor, reprezintă un motiv suficient pentru a se da o OUG. în opinia lui Kelemen, dacă există suspiciuni, atunci ar trebui analizat fiecare caz în parte și nu dată o decizie care să le vizeze pe toate.

”Nu cred că e momentul şi nu cred că se poate da o graţiere, aşa cum se vehiculează în presă, plecând de la faptul că acele protocoale au afectat înfăptuirea justiţiei. Trebuie văzută individual toată povestea asta, fiecare dosar în parte, dacă este cazul şi aici lucrurile sunt mult mai complicate. La colectiv să mergi cu o astfel de propunere e greu de susţinut cu argumente juridice şi constituţionale”, a declarat Kelemen Hunor, pentru RFI.

Potrivit lui Kelemen, cu acest argument al protocoalelor o OUG nu se justifică:  ”o astfel de Ordonanţă în acest moment, cu aceste argumente, nu se justifică, dar discuţia despre protocoale şi ce s-a întâmplat sub aceste protocoale în justiţie totuşi ar trebui să discutăm, nu e un subiect care trebuie lăsat să moară încet-încet”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here