Cătălin Predoiu, reacţie vehementă după OUG pe legile justiţiei: Tudorel Toader a închis practic DNA, iar MCV devine un acronim pentru Marea Corupție Veselă

Deputatul PNL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, reacţionează dur după publicarea Ordonanţei de Urgenţă (OUG) pe legile justiţiei, promovată de Tudorel Toader.

Liberalul susţine că, prin această OUG, Tudorel Toader închide practic DNA.

El se referă la articolul VII din ordonanţă prin care procurorii au nevoie de o vechime de 10 ani în magistratură pentru a rămâne în funcție în Parchetul General, DIICOT și DNA, iar în cazul Direcţiei Anticorupţie să fi susținut un concurs în faţa CSM (şi nu un interviu organizat de DNA, aşa cum prevedea legea aflată în vigoare până acum).

„Prin art.VII din Ordonanța publicată astăzi, ministrul Toader a închis practic DNA. El oferă astfel, cu puțină întârziere, un răspuns întrebării lansate public de Liviu Dragnea: ”Mai există DNA?!”. Răspunsul este nu, de azi nu mai există. Ordonanța trimite acasă zeci de procurori DNA, oprind astfel anchete, descurajând întreaga instituție, încurajând lumea corupției. Iar MCV este începând de astăzi un acronim pentru Marea Corupție Veselă”, a scris Predoiu marţi, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here