Victor Ponta: Nu are Dragnea idei pro sau anti-europene, dar nu îl lasă Europa să dea amnistie şi atunci vrea să ne scoată din Europa

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a vorbit marţi seară despre ideea vehiculată în spaţiul public privind o eventuală ieşire a României din Uniunea Europeană, lansând un atac extrem de dur la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea.

Fostul premier a arătat că este nevoie de o dezbatere serioasă despre ce înseamnă rolul României în UE, care sunt avantajele şi care sunt dezavantajele, fiindcă în ţara noastră a ajuns să se facă propagandă cu „hai să ieşim din Europa că vin şi ne fură copiii”.

Ponta consideră că acest lucru „e ceva îngrozitor, nici în anii ’90 nu se coborâse la un nivel atât de jos al propagandei”.

Liderul Pro România susţine că această dezbatere trebuie să aibă loc în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor şi că formaţiunea sa se va poziţiona de partea celor care doresc ca Europa să rămână unită.

„În mod clar la europarlamentare prezenţa la vot este în general mai scăzută. Eu cred că de data aceasta, având în vedere şi situaţia aceasta, supărarea pe guvernare şi pe domnul Dragnea personal, prezenţa va fi mai mare. Problema mea este următoarea, dacă vine lumea la vot doar ca să se răzbune pe Dragnea sau dacă reuşim să obţinem şi nişte voturi pozitive, anti-Dragnea, voturi pentru nişte oameni buni. Cred că va conta calitatea candidaţilor, eu voi fi pe primul loc pe listă pentru notorietate, vreau să rămân în Parlamentul de la Bucureşti. (…) Vor fi două tabere în Europa la anul, deja lucrurile se aşează în această direcţie. O tabără cu forţa centripetă, adică cei care merg şi vor să ţină în interior Uniunea Europeană, cât mai legată, cât mai unită, reprezentată de domnul Macron şi de ceilalţi şi, din punctul nostru de vedere, aceasta este soluţia corectă şi pe aceasta o vom susţine”, a afirmat Ponta, conform Agerpres.

El i-a nominalizat în tabăra „centrifugă” din UE pe Viktor Orban, Matteo Salvini şi Liviu Dragnea „care vrea să iasă din Europa că poate scapă cu amnistia şi graţierea”.

„Nu are el idei pro sau anti-europene, dar nu îl lasă Europa să dea amnistie şi atunci vrea să ne scoată din Europa. La Dragnea toate lucrurile nu sunt ideologice sau de viziune, ci sunt pe persoană fizică. Dacă ar zice Comisia Europeană să dea graţiere şi amnistie, Drganea ar fi pro-european. Dacă ar zice Comisa Europeană: ‘ia toate fondurile europene şi lucrează cu Tel Drum’, atunci ar fi pro-european”, a mai spus Victor Ponta.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here