Procurori din Olt delegați la DNA Craiova, reveniți pe posturi în urma OUG privind Justiția

Secţia pentru procurori a CSM a decis, ca urmare a aplicării prevederilor OUG privind justiţia, încetarea delegării pentru 48 de procurori de la DNA, DIICOT, de la Parchetul ICCJ şi de la alte parchete, din cauza neîndeplinirii condiţiilor de vechime sau de grad. Printre aceștia se numără și doi procurori din Olt care fuseseră delegați la DNA Craiova și care, începând de azi, au revenit la posturile lor.

Este vorba despre Marian Eugen Moşteanu şi despre Marinel Corneliu Pavel, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care nu îndeplineau condițiile privind vechimea de cel puțin 10 ani pe posturile pe care erau delegați.

„Au revenit începând de astăzi. Ei erau delegaţi la DNA. Doar despre aceşti doi colegi este vorba. Nu ne afectează cu nimic, pentru noi chiar este benefic pentru că ne confruntam cu o lipsă de personal”, a declarat, pentru gazetanoua.ro, șefa Parchetului Olt, prim-procurorul Anca Anuța.

Pe de altă parte, procurorul Mihaela Bădan va reveni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş, din acelaşi motiv, ea fiind delegat până la această dată la Parchetul Olt, potrivit gazetanoua.ro.

Conform art.VII din ordonanţă, act normativ adoptat luni de Guvern şi publicat marţi în Monitorul Oficial, procurorii care, la data intrării în vigoare a OUG, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, „rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Parchetul General a cerut, miercuri, Avocatul Poporului să analizeze posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la aspecte de neconstituţionalitate conţinute de articolul VII din OUG 92 referitor la menţinerea în funcţie a procurorilor. Solicitări similare au depus PNL şi USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here