Sorin Blejnar, condamnat la 6 ani de închisoare. Prejudiciul în dosar: 12 milioane de lei

Sorin Blejnar a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Decizia, care aparține Tribunalului București, nu e definitivă.

În acest dosar, fostul președinte al ANAF a fost trimis în judecată în 16 decembrie 2016, pentru trafic de influență. Potrivit procurorilor, în 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, Sorin Blejnar ar fi acceptat din partea omului de afaceri Horațiu Bruno Berdila promisiunea de a-i oferi 20 la sută din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate. În schimbul banilor, Blejnar i-ar fi cerut lui Dan Stroe, pe atunci director de achiziții și investiții publice în ANAF, să ia măsuri astfel încât firma Romsys, controlată de Berdila, să primească acele contracte.

În schimb, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, Sorin Blejnar și subalternul sau ar fi primit 13.172.520 de lei, printr-o firma „fantomă” controlată de aceștia, cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive.

Din această suma, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, respectiv aproximativ trei milioane de euro, au scris procurorii în actul de sesizare a instanței.

Anchetatorii susțîn că Sorin Blejnar ar fi folosit cinci firme de tip fantomă, ai căror asociați sunt cu precădere cetățeni arabi, pentru a scoate din banca cele aproximativ trei milioane de euro primite drept mită de la societatea în favoarea căreia a intervenit pentru câștigarea a două contracte cu ANAF.

Fostul director de achiziții și investiții publice din ANAF Dan Stroe le-a spus procurorilor DNA Ploiești că a dus mită provenită din contractele încheiate de ANAF cu firma Romsys în biroul lui Blejnar. Potrivit unor surse judiciare, banii i-ar fi fost duși lui Blejnar în cutii de hârtie de copiator.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here