Corina Crețu și-a pierdut răbdarea cu Guvernul Dăncilă: Uneori sunt exasperată

Sursa foto: b1.ro

Comisarul european Corina Creţu atrage din nou atenția Guvernului PSD-ALDE că prioritatea sa trebuie să fie atragerea fondurilor europene, nu încheierea de parteneriate public-private, pentru care se cheltuie bani.

”Mi-am făcut datoria de a avertiza statele membre, nu e numai România avertizată. Suntem undeva pe la media UE (ca grad de absorbție a fondurilor europene). Ideea e că nu avem prea mult timp. Avem multe întârzieri și datorită adoptării târzii a legislației. Eu nu am pus nicio clipă toate întârzierile pe seama guvernelor. Dar, pe de altă parte, sigur că uneori sunt exasperată, dar nu numai în România, de ritmul lent, mai ales în domeniu infrastructurii de transport”, a declarat Corina Crețu, potrivit Digi24.

Întrebată despre parteneriatele public-private încheiate de Guvern, Corina Crețu a răspuns: ”Orice țară trebuie să atragă investitori străini pentru a participa la dezvoltarea economică. Dar cred că principala preocupare ar fi aceea de a cheltui, în primul rând, banii care sunt gratuiți, banii oferiți de Uniunea Europeană prin proiecte”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here