Tinerii din Olt NU vor să muncească, în ciuda locurilor de muncă disponibile în județ/ Iată DOVADA-FOTO

Tinerii din Olt nu s-au arătat prea interesați de cele aproape 600 de locuri de muncă vacante puse la dispoziție de zeci de angajatori în cadrul Bursei locurilor de muncă, organizată, vineri, la Slatina și Caracal, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). 

La Slatina, întâlnirea dintre angajatori și tineri a avut loc holul Casei de Cultură a Sindicatelor, în vreme ce la Caracal evenimentul a fost organizat la sediul agenţiei locale a AJOFM.

Bursa s-a bucurat de prezența a 44 de angajatori care au pus la dispoziția tinerilor 592 de locuri de muncă vacante. Din păcate, tinerii nu s-au arătat prea interesați de aceste posturi libere în diverse domenii de activitate, numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prezente la eveniment fiind inferior celui al posturilor vacante, în condițiile în care la întâlnirea cu angajatorii nu au fost numai tineri, ci și persoane de vârste mai înaintate.

„Cei 44 agenţi economici care au participat la bursă, au prezentat o oferta de 592  locuri de muncă vacante, din care 32 pentru studii superioare.

Au participat 464 persoane”, se arată într-un comunicat pe care organiatorii l-au remis presei locale după bursă.

Dintre persoanele prezente, doar 124 au fost selectate pentru interviu sau proba de lucru, 104 la Slatina si numai 20 la Caracal.

2 COMENTARII

  1. Eu sunt în Spania,tot fårå muncå sunt,aici printre stråini legile sunt altfel,ptr a lucra trebuie doar så ai acte,am scåpat de concursuri de angajare.

  2. Pai de ce sa se arate interesati atat timp cat societati mari cu rol in PRODUCTIE din Slatina inca ofera SALARIUL MINIM pe economie? Unde altundeva s-a mai pomenit asa ceva, ca in productie sa ai salariul minim????? Se bat cu totii cu pumni in piept ca au venit nu stiu ce fabrici in Slatina, iar fabricile abia ofera salariul minim. BATAIE DE JOC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here