Gelu Diaconu îi desființează pe ”urechiștii” Teodorovici și Mișa: E o inițiativă la limita prostiei! Cu adevărat o imbecilitate!

ANAF vrea să îi găsească pe cei care nu fac contracte cu mirii pentru a scăpa de plata impozitelor la stat. Așa că a început să le ceară tinerilor căsătoriți să completeze formulare despre firmele care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiu (restaurantul). 

Inițiativa este la limita prostiei, consideră Gelu Diaconu, fostul șef ANAF. El a mai susținut că Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, și Ionuț Mișa, actualul șef ANAF, sunt doi urechiști.

”Haideti sa va explic de ce si Misa (presedintele ANAF) si Teodorovici (ministrul de finante) sunt 2 urechisti, in cazul initiativei aflata la limita prostiei privind obligatia mirilor de a declara in formulare unde au facut nunta, ce meniu s-a consumat, cine i-a filmat/fotografiat si cine le-a cantat la dansul miresei.

Pe scurt: niciunul dintre ei nu e capabil sa interpreteze textul legal invocat si va detaliez imediat de ce. Ba, mai mult, Teodorovici se se baga si el în aceasta discutie cu o declaratie penibila pentru functia detinuta si pentru orice absolvent de liceu! Citez: “este o imbecilitate a celor de la ANAF chiar daca este în lege!”. Pai bine musiu, daca e o imbecilitate “prevazuta în lege” nu trebuie aplicata ca nu vrei matale?

Revenind la textul legal, acesta obliga un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, care intra într-un raport juridic cu un contribuabil NOMINALIZAT de ANAF, sa transmită organului fiscal LA CERERE, toate informațiile solicitate. Este vorba de art.58, al.1 din codul de procedura fiscala care obliga contribuabilii sa ofere informatii fiscului pentru stabilirea starii de fapt fiscale a unui contribuabil cu obligatii declarative.

Prin urmare, singura interpretare corecta este ca ANAF trebuie sa le spuna INTAI mirilor despre ce contribuabil vor ei sa afle mai multe. Adica, ceva de genul: “Stimati miri, noi stim ca ati avut raporturi juridice cu fotograful Popescu. Spuneti-ne in ce a constat, cati bani i-ati dat, cand i-ati dat etc.”. In niciun caz sa-l pui pe mire sa zica el ANAF ce fotograf a angajat”, a explicat Gelu Diaconu, într-o postare pe Facebook.

El mai scrie că ANAF ar trebui să-i aibă în vedere pe muzicieni, fotografi și proprietarii de săli, nicidecum pe miri. Orice altă interpretare a legii este ”cu adevărat o imbecilitate”, consideră Diaconu.

”De exemplu, fiul lui Dragnea care l-a avut ca muzicant pe marele Salam nu are nici o obligație declarativa. Domnul Salam trebuie sa-si declare veniturile!
Doar daca Ionut Misa ii cere mirelului informatii despre contractul/suma platită domnului SALAM, atunci mirele sau socrul Livache trebuie sa se conformeze în temeiul art. 58, al.1 CpF.

Altfel, maine, omul lui Dragnea de la ANAF, poate da o circulara in care sa ii oblige pe toti care pleaca intr-o vacanta sa declare unde s-au dus, ce au mancat si ce alte servicii au mai contractat de la proprietarul pensiunii. Realizati absurdul modului in care au interpretat acest articol?”, a mai scris Gelu Diaconu, pe Facebook.

În final, el a avut un mesaj pentru Eugen Teodorovici: ”fiscalitatea nu se invata din discutii cu chibitii teraselor de fite si nici nu aplici legea cand decizi tu”.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here