Tăriceanu, despre scrisoarea ANAF către cuplurile proaspăt căsătorite: Sistemul acesta de delaţiune nu îmi place

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nu îi place “sistemul de delaţiune” la care a apelat ANAF. Reacția vine după ce în spațiul public a apărut informația conform căreia Fiscul a început să trimită cuplurilor proaspăt căsătorite scrisori prin care să le ceară să comunice sumele pe care le-au plătit prestatorilor de servicii pentru nuntă.

Întrebat despre acest subiect, liderul ALDE a răspuns că obligaţia declarării veniturilor le aparține celor care au furnizat respectivele servicii.

“Eu am toată simpatia pentru toată lumea, şi pentru tinerii căsătoriţi, şi aşa mai departe. Acum, sistemul acesta de delaţiune, ca să îi spun aşa, nu îmi place. Obligaţia, de fapt, revine prestatorului de serviciu, să îşi declare veniturile şi să îşi plătească impozitele, ca să fim foarte clari”, a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

ANAF vrea să îi găsească pe cei care nu fac contracte cu mirii pentru a scăpa de plata impozitelor la stat. Așa că a început să le ceară tinerilor căsătoriți să completeze formulare despre firmele care le-au furnizat servicii de fotografie, muzică pentru petrecere și spațiu (restaurantul). Amenda pentru nerespectarea solicitării Fiscului este de 2.000-5.000 de lei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here