CONCEDIERI în ministere? Teodorovici: Sunt foarte mulți funcționari. Administrația trebuie să fie mult mai suplă

Sursa foto: digi24.ro

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat că în prezent are loc o analiză la nivelul administraţiei publice centrale pentru a se vedea dacă se justifică numărul mare de funcționari. El a susținut că administrația ar trebui să fie mai suplă și a insistat că acest demers nu are legătură cu lipsa banilor. 

„Sunt două scenarii, dar nu au legătură cu lipsa banilor. Știți foarte bine, am propus ca partid și guvern Legea Salarizării și o altă măsură la pachet: trebuie să regândim administrația publică centrală în sensul de a vedea dacă într-adevăr numărul acesta foarte mare de funcționari în sistemul public central, dacă sunt ministere care trebuie să își regândească schema de organizare. Ministerul Finanţelor Publice are ca funcții suport undeva la 18% din total.

Sunt alte ministere unde funcțiile de suport depășesc 30%, atunci trebuie să reașezăm la nivelul menționat anterior. Orice guvern responsabil trebuie să aibă o astfel de abordare din respect pentru banul public, ca administrația să fie mult mai suplă, să nu fie supradimensionată”, a declarat Eugen Teodorovici, la RTV.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here