Teodorovici, despre înghețarea salariilor: E o variantă

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că înghețarea salariilor din 2019 este o variantă, dar asta ar presupune aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

Reacția vine după ce senatorul PNL Florin Cîțu a susținut că PSD și ALDE au trimis Comsiei Europene un document prin care promit înghețarea salariilor bugetarilor în 2019 la nivelul din decembrie 2018. Practic, salariile sunt tăiate cu echivalentul ratei inflației. Mai mult, creșterea dobânzilor va tăia și mai mult din puterea de cumpărare a bugetarilor, a explicat economistul.

„Face o confuzie în ce spune și ce gândește (n.r.: Florin Cîțu). Spune că România răspunde CE în reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus că nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicării Legii Pensiilor sau Salarizării. Oricât e de mare impactul, PSD și-a respectat promisiunile. Documentul vorbește despre o astfel de abordare și vă spun calculele: Legea Salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-ați auzit spunând că aș aplica legea într-un termen scurt. Ca Legea Salarizării să fie aplicată integral pînă în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisie Europene”, a declarat Teodorovici, la RTV.

El a precizat că a discutat varianta aceasta cu Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. A refuzat să spună, însă, dacă Liviu Dragnea e de acord:

Ministrul a mai afirmat că promisiunile legate de punctul de pensie și majorarea salariului minim de la 1 ianuarie vor fi respectate.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here