DOLIU în muzica populară: Marele cântăreț a murit! ROMÂNIA e în lacrimi

Moartea interpretului de muzică populară Daniel Rosalim, solist al Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului”, a îndoliat colegii de breaslă.

„Pentru mine a fost cel mai bun coleg. A fost foarte talentat şi un om deosebit. Eu nu cred că este cineva care să poată spune ceva rău despre el. Eu l-am tot vizitat. Şi la spital, şi acasă. Mă primea cu bucurie. Se zvonise că nu vrea să primească pe nimeni, pentru că era foarte transformat. Eu nu am văzut un om mai schimbat de boală decât el. Ca la Dani, eu nu am văzut o suferinţă pe chipul cuiva. Dar era foarte optimist. Ultima oară l-am vizitat acum două săptămâni, la spital, la Secţia de Hematologie. Vorbea foarte clar şi spunea că face exerciţii cu picioarele, cu mâinile, să îşi refacă masa musculară. Era foarte slab”, povesteşte Camelia Cosma Stoiţă, potrivit evz.ro.

Artistul s-a născut pe 29 ianuarie 1978 şi era cunoscut ca interpret al cântecului popular sibian din Mărginime. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu şi Şcoala Populară de Arte din Sibiu, clasa Canto Popular, fiind angajat al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu din anul 2008. A mai cântat în corul de la Orlat, „Căluşerul”, iar apoi în Ansamblul „Jidvei” România.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here