Teodorovici, prins cu minciuna. Ministrul a transmis Comisiei Europene că vrea înghețarea salariilor bugetarilor, dar nu pentru motivul invocat la București

Pe site-ul Comisiei Europene apare o scrisoare ce demonstrează că, într-adevăr, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a promis înghețarea salariilor bugetarilor în 2019 și neaplicarea Legii Salarizării.

Scrisoarea, semnată de Teodorovici, mai prevede înghețarea valorii voucherelor de vacanță pentru bugetari la nivelul anului 2018 și amânarea oricăror măsuri care ar avea impact asupra salariilor.

Sâmbătă dimineață, senatorul PNL Florin Cîțu a susținut că PSD și ALDE au trimis Comsiei Europene un document prin care promit înghețarea salariilor bugetarilor în 2019 la nivelul din decembrie 2018. Practic, salariile sunt tăiate cu echivalentul ratei inflației. Mai mult, creșterea dobânzilor va tăia și mai mult din puterea de cumpărare a bugetarilor, a explicat economistul.

După anunțul lui Cîțu, Teodorovici a ținut să-l contrazică, declarând că înghețarea salariilor este o variantă, dar asta presupune aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022: ”Oricât e de mare impactul, PSD și-a respectat promisiunile. Documentul vorbește despre o astfel de abordare și vă spun calculele: Legea Salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-ați auzit spunând că aș aplica legea într-un termen scurt. Ca Legea Salarizării să fie aplicată integral pînă în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisie Europene”.

În schimb, în scrisoarea către Comisia Europeană, Teodorovici nu motivează astfel înghețarea salariilor, ci prin nevoia de a menține deficitul bugetar sub control. Asta deși guvernanții au negat în repetate rânduri că România ar avea probleme cu menținerea deficitului bugetar sub nivelul de 3%.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here