Primarul uneia dintre cele mai importante comune din Olt, trimis în judecată de DNA pentru luare de MITĂ

Primarul uneia dintre cele mai importante localități din Olt, comuna Deveselu, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită. DNA îl acuză pe Ion Aliman că ar fi pretins un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări executate.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului comunei Deveselu, județul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, la data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuție lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), Ion Aliman, în calitatea de ordonator de credite, a pretins în mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei și a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcția unei porțiuni din contractul menționat, respectiv un drum în lungime de 620 m).

Ion Aliman

„Inculpatul Aliman Ion, în calitate de primar al comunei Deveselu și ordonator de credite, a condiționat de plata mitei sus-menționate deblocarea și efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăți la care societatea comercială era îndreptățită, în procedura de derulare a contractului de execuție lucrări.

Remiterea efectivă a banilor nu a mai avut loc, deși ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuții între inculpatul Aliman Ion și reprezentantul societății comerciale privind modalitatea de remitere”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here