SRI a sesizat DIICOT în cazul Darius Vâlcov/ Ar fi vorba despre divulgarea informațiilor secrete de stat

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

SRI a sesizat DIICOT privind publicarea de către Darius Vâlcov a protocolului încheiat de Parchetul General cu Serviciul în 2016, potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro, citat de b1.ro.

Ancheta ar viza divulgarea informaţiilor secrete de stat.

O anchetă similară se desfășoară și la Parchetul General, unde a fost deschis un dosar imediat după publicarea documentului.

Darius Vâlcov, considerat „eminența cenușie” a programului economic al PSD, a publicat în luna august un protocol secret încheiat între SRI și Parchetul General în 2016 susținând că „un necunoscut i-a lăsat pe prag” documentul. Acesta are 27 de prevederi si este mult mai stufos decât cel făcut public anterior de Ministerul Public.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat la începutul anului, de ÎCCJ, la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

El a fost trimis în judecată, în mai 2015, pentru trafic de influenţă, spălare de bani, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, în formă continuată.

Fostul primar al Slatinei mai este judecat în alte două dosare, într-unul pentru luare de mită și în celălalt pentru instigare la dare și luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here