Viceprimar din Olt, declarat INCOMPATIBIL de Agenția Națională de Integritate

Viceprimarul comunei Bucinișu, Cornel Dincă, a fost găsit incompatibil de inspectorii de integritate. Derapajul de la normele legale al alesului ar fi avut loc în mandatul trecut, când Dincă și-a exercitat, pe lângă funcția de viceprimar, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al școlii din localitate, cele două situații fiind incompatibile, potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI).

„În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Bucinișu, Județul Olt, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și ale art. 91, alin. (3), teza 1 din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice[…] g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată […]”.

Pe lângă viceprimarul din Olt, inspectorii de integritate au mai descoperit alți 12 aleși în situații similare.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se mai arată în comunicatul ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here