Reacția Comisiei Europene după propunerea de revocarea a lui Lazăr

Comisia Europeană este îngrijorată în legătură cu procedura de revocare a Procurorului General, Augustin Lazăr, declanşată de ministrul Justitiei. Informaţia apare într-o reacţie obţinută de Digi24.

„Comisia Europeană, alături de alți parteneri internaționali și state membre, și-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea referitoare la independența sistemului judiciar din România și față de capacitatea lui de a lupta eficient cu corupția.

Asemenea procedurii de revocare a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, în urmă cu câteva luni, procedura de revocare a Procurorului General trezește îngrijorări

Procedurile viguroase și independente pentru înlăturarea și numirea în funcție a procurorilor de rang înalt au reprezentat întotdeauna un element cheie în recomandările noastre. Comisia va oferi mai multe detalii despre situația în ansamblu din România în următorul raport MCV, pe 13 noiembrie”, transmite Comisia Europeană, pentru Digi24.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat miercuri raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr. După citirea raportulului a concluzionat că cere revocarea lui Augustin Lazăr.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here