Un bărbat din Buzău a primit 440 de amenzi rutiere, în 7 ani, dintr-o greșeală. Cum a fost posibil

Foto: captură digi24.ro

Un bărbat din Buzău a primit 440 de amenzi pentru lipsa rovinietei, timp de 7 ani, pentru mașina care nu s-a mişcat din curte. Omul a ignorat somaţiile de plată, până la momentul la care a ajuns să fie executat silit. Abia atunci a cerut explicaţii şi a aflat că amenzile sunt, de fapt, ale unui şofer care conduce o maşină cu număr asemănător.

Un teanc de amenzi – atât i-a rămas lui Ion Dedu, un localnic din Gura Teghii, județul Buzău, de la fosta lui Dacie 1300. Timp de 7 ani a primit, prin poştă, peste 440 de amenzi pentru neplata rovinietei. Bărbatul susţine că maşina, cu numărul BZ 05 TRI, nu a fost, însă, clintită din loc de mai bine de un deceniu.

„N-am mai circulat că lucram la pădure cu băiatul și el și-a luat alta și o foloseam de piese schimbam de la una la alta”, afirmă Ion Dedu, păgubit.

Uneori veneau și câte 8, 10 amenzi într-o zi, într-o zi, da”, afirmă Ileana Dedu, soția păgubitului.

„Furia” roşie, abandonată în curte, i-a adus omului chiar și o amendă pentru viteză, în Germania.

„Obligația primăriei a fost să-l înștiințeze pe cel sancționat, că are amenzi. El ne-a explicat că nu este vinovat, l-am și crezut, dar nu aveam soluții, l-am sfătuit să se ducă la instanță”, spune Gheorghe Băcneanu, primarul comunei Gura Teghii.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here