Primăria Slatina dă undă verde începerii lucrărilor la parcul de la fosta unitate militară. Cum va arăta totul/ FOTO+VIDEO

Primăria Slatina va da undă verde începerii lucrărilor pentru realizarea parcului de pe terenul fostei unități militare, unul dintre cele mai ambițioase proiecte al actualei administrații a orașului. Există deja un câștigător al licitației și autoritățile speră ca perioada de execuție să fie cu mult mai scurtă decât cea estimată în documentație.

Anunțul a fost făcut, miercuri, chiar de către primarul municipiului, Emil Moț.

„Astăzi, după doi ani de zile după promisiunile făcute în campania electorală, am ajuns în stadiul în care avem un câștigător, iar într-o săptămână și jumătate o să dăm ordinul de începere a lucrărilor la parcul de la unitatea militară”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Slatinei.

Potrivit datelor oferite de edil, valoarea totală a proiectului este de 14.743.839 de lei, iar durata de execuție este de 26 de luni.

„Durata de 26 de luni a reieșit din studiul de fezabilitate și din proiectul tehnic, dar, după estimările noastre și după ce am vorbit cu constructorul, la primăvară va fi gata, iar dacă se mai întârzie, undeva la toamnă va fi gata totul, pentru că, după cum se știe, plantarea arborilor se poate face primăvara și toamna”, a precizat Emil Moț.

Suprafața totală a parcului va fi de 35.800 de metri pătrați, din care 23.000 metri pătrați de spațiu verde. Parcul va cuprinde alei betonate, piste pentru alergare și două locuri de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional de 500 de metri pătrați, cu iluminare nocturnă.

„Arborii pe care îi vom planta vor fi stejari, platani și tei. Și, evident, vor fi foarte multe flori. Fiecare colțișor al parcului va fi supravegheat de camere video”, a mai detaliat primarul orașului.

Va fi, de asemenea, o parcare de 2.400 de metri cu aproximativ 200 de locuri de parcare, iar o stradă nouă va face legătura între străzile Artileriei și Tunari.

În centrul parcului va fi construită și o terasă mare, care va servi ca loc comercial pentru produse alimentare.

În aceeași zonă va fi ridicat un restaurant McDonald’s, pe o suprafață de peste 3.400 de metri pătrați. Terenul destinat acestui obiectiv a fost deja concesionat pe 49 de ani de SC Premier Restaurants Romania SRL, societatea care deține franciza la restaurantele McDonald’s, la o valoare de 396.000 de euro. De fapt, restaurantul va fi un Mcc Drive, adică clienții vor putea fi serviți și direct la mașină, având o intrare și o ieșire pentru autoturisme.

Obiectivul de investiție are o valoare de 7,5 milioane de lei și vor fi create 60 de locuri de muncă.

Termenul de finalizare este 1 decembrie 2019, dar primarul orașului crede că în vara anului următor restaurantul ar putea fi dat în folosință deja.

Retaurantul va fi poziționat vizavi de fosta poștă, între strada Tunari și bulevardul Alexandrui Ioan Cuza, pe locul unde era poarta de acces în fosta unitate militară.

De asemenea, în perimetrul fostei unități militare vor mai fi construite un mall, o grădiniță, o creșă, dar și câteva blocuri de locuit.

Toate acestea fac parte din cel mai ambițios proiect pe care actualul primar Emil Moț l-a promis slătinenilor în campania electorală a alegerilor locale din 2016.

Demararea proiectului a fost întârziată și de procedura de preluare, a doua oară, de către primărie, a terenului de la Ministerul Apărării Naționale. Asta în condițiile în care terenul transferat Slatinei sub mandatul lui Darius Vâlcov a fost înapoiat Ministerului Apărării Naționale, în urma unei noi negocieri pe care actualul primar, Emil Moț, a reușit-o cu MApN, schimbând condițiile în care Administrația Vâlcov îl preluase. Adică, în loc ca municipalitatea să dea la schimbul terenului 48 de apartamente, în noile condiții primăria va finanța reabilitarea unui cămin al Armatei, lucrări cu mult mai puțin costisitoare decât prima variantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here